İTÜ DF Sektör Günleri 4.gününde





İTÜ Denizcilik Fakültesi Kariyer Kulübü tarafından düzenlenen Sektör Günleri’nin bugünkü konuğu DADDER’den (Deniz Çalışanları Dayanışma Derneği) ITF Türkiye temsilcisi Muzaffer CİVELEK ve Ural ÇAĞRICI & Xone Superyacht’tan Levent BAKTIR abimiz oldu.
                                                           


1994 yılında İTÜ Denizcilik Fakültesi’nden mezun olan Muzaffer CİVELEK konuşmasına kendini tanıtarak başladı. ITF’in kuruluşundan, öneminden ve amacından bahsettikten sonra konuşmasına meslek hayatımızda karşılaşabileceğimiz olumsuzluklarda sendikal bir yapı olan ITF’e başvurabileceğimizi söyleyerek devam etti. 20 milyon kişinin toplu ITF iş sözleşmesi kapsamında ve 150 ülkeden 650 – 700 sendikanın üye olduğunu belirten CİVELEK günümüzde büyük firmaların tamamının toplu ITF iş sözleşmesini imzaladıklarını söyledi.







Karadeniz ve Doğu Akdeniz bölgesindeki sorunlardan bahsedip bu bölgedeki ülkelerin sendikal geçmişi olmadığı için böyle sorunların yaşandığından söz etti. ITF sözleşmesini imzalayan gemilerde yapılan denetimleri anlatıp dünya genelinde 160 tane ITF enspektörü olduğundan bahsetti ve yaptıkları işleri anlattı. Denizcilik sektöründe birlik olmanın önemine değinip öğrenciler tarafından yöneltilen soruları cevaplayarak konferansı sonlandırdı.







Sektör günlerinin 4. gününde bir diğer konuğumuz okulumuz güverte mezunu ve Xone Superyacht genel müdürü olan Levent BAKTIR oldu.




18 yıllık deniz hayatında filo müdürlüğü ve enspektörlük yapan Levent BAKTIR konferansın başında yat sektörüne nasıl atıldığını anlattı. 2000’li yılların başında başlayan bu yat serüveni bugün dünyanın 3 ayrı lokasyonunda (Beyrut, Malta, Göcek) hizmet veriyor.





Öğrencilerin denizcilik üniversitelerinden mezun olduktan sonra yalnızca ticari gemilerde değil de, yat sektöründe de iş olanağı olduğunu belirten BAKIR öğrencilerin gelecekteki meslek hayatlarına dair kariyer planlarını çizmede yardımcı oldu.

Daha sonrasında superyatlar ile ilgili öğrencilere bilgilendirici sunumlar ve videolar gösterildi. Yatların yalnızca bir gemi olmadığını yüzen yedi yıldızlı lüks oteller olduğu anlatıldı ve burada meslek hayatlarına devam etmek isteyenlerin yalnızca meslek ile alakalı değil aynı zamanda buradaki yaşama ayak uydurabilecek şekilde eğitimler almaları gerektiğini öğütledi.


 



Sayın Levent BAKTIR önümüzdeki 80 yıl içerisinde yat sektörünün inanılmaz bir şekilde büyüyeceğini öngördüğünü söyledi. Öğrenciler CV, personel sayısı, maaşlar, endorsement ve İngilizce konusunda da bilgilendirildi.





Son olarak öğrencilerin sorularını cevaplayan Levent BAKTIR İngilizcenin önemini tekrar vurgulayarak konferansı bitirdi.








Yorumlar