İTÜ Denizcilik Fakültesi 24. Geleneksel Kariyer Günleri, Ditaş Deniz İşletmeciliği ve Tankerciliği A.Ş.'nin Katılımıyla Sona Erdi

İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Kariyer Kulübü tarafından düzenlenen 24. Geleneksel Kariyer Günleri’nin son konuğu Ditaş Deniz İşletmeciliği ve Tankerciliği A.Ş. oldu.  Firmayı temsilen personel müdürü Barış Bolat ve personel müdür yardımcısı Betül Eşsiz öğrencilerle bir araya geldi.

Konuşmalarına kendilerini tanıtarak başlayan Eşsiz ve Bolat devamında Koç Holding’i öğrencilere tanıtarak Koç Holding bünyesinde bulunan, özellikle enerji alanında, birçok firmadan ve bu firmaların koç bünyesindeki faaliyet alanlarından bahsetti.


Ditaş’ın 1974 yılında devlet otoritesinde kurulmuş bir şirket olduğunu daha sonra Tüpraş’ın özelleşmesiyle birlikte Ditaş’ın da özelleştiğini dile getirdi. Ditaş; bünyesinde asfalt, kimyasal, ham petrol gibi toplamda 17 tane geminin bulunmasına rağmen Tüpraş’ın ihtiyaçlarına göre bünyelerinde bulunan gemi sayısında değişiklik olabildiğini belirten Bolat, bu gemilerin büyük oranda Aliağa ve İzmit’ deki rafinelerin ham petrol ihtiyaçlarını karşıladığını ve yine bu gemiler aracılığı ile rafineriden çıkan ürünlerin Türk limanları çoğunlukta olmak üzere diğer limanlara ulaştırıldığını sözlerine ekledi.


Tüpraş’ın Türkiye’de olası bir savaş, ekonomik kriz durumunda Türkiye’nin ham petrol ve türevlerini karşılamak üzere Türk bayraklı bir filosunun olduğunu belirten Bolat, Tüpraş’ın Aliağa’da römorkör ve pilotaj İzmit’te ise römorkör hizmeti verdiğinin de altını çizdi.

Bolat, Ditaş’ın hedeflerinin Tüpraş’ın ham petrol ve türevlerinin taşınmasını güvence altına almak, seferlerde güvenlik ve emniyeti sağlamak ve Koç kültürünün yaygınlaşmasını hızlandırmak olduğunu belirtti.

 

Son olarak Ditaş bünyesinde 650 ‘ye yakın çalışanın olduğundan, Ditaş’ın çalışanlarına kattığı değerlerden ve çalışanlarında aradıklarını temel kriterlerden bahseden Bolat konuşmasını öğrencilerinin sorularını yanıtlayarak tamamladı.












Yorumlar